sreda, 27. junij 2007

HUJŠANJE Z LUNO

Hujšanje z Luno
Vodo in tekočine v astrologiji predstavlja Luna. In če vpliva na plimovanje morja, zakaj ne bi vplivala tudi na tekočine v našem telesu, ki je, kot vemo, sestavljeno iz več kot dveh tretjin vode. Ob Luninih menah, posebej ob polni in prazni luni, pa je ta vpliv še povečan in zato opaznejši. Prav zato tudi post v teh dneh najbolje vpliva na naše telo in je tudi najbolj učinkovit.

Kaj je Lunin post
Lunin post ni namenjen samo izgubi odvečnih kilogramov. Prav tako se je dobro včasih kak dan postiti, da se prečistimo in uvidimo, da naše telo sploh ne potrebuje toliko hrane, kolikor smo je navajeni pojesti.
V bistvu gre pri postu za prečiščenje organizma (tako kot pri hujšanju), da privoščimo našim prebavilom in celemu organizmu nekaj časa, da v miru počistijo različne strupe, ki se nenehno kopičijo v našem telesu.
Kdaj se postimo
Postite se torej predvsem ob polni in prazni Luni, lahko pa tudi ob krajcih, le da ti, po lastnih izkušnjah, niso tako učinkoviti.
Nekako uro pred pričetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, kakšno jabolko, grozdje, banano, korenček, košček prepečenca ali jogurt.
Potem pa 24 ur ne jejte ničesar. Ne se tik pred postom popolnoma najesti, češ, zdaj 24 ur ne bom jedel. Med postom pa ne čakajte, kdaj bo minilo 24 ur, da boste lahko isto minuto spet potešili svojo neznansko lakoto (saj ves dan niste jedli!).
Sprostite se in pozabite na hrano!

Kako se postimo
Tudi sami lahko pomagate svojemu telesu pri postu. Privoščite si veliko tekočine, kajti prav to vaše telo najbolj potrebuje. Pa ne sokov ali gaziranih pijač - pijte vodo, nesladkane čaje (meta, bezgovo cvetje, preslica, mate čaj, zeleni čaji), lahko pa tudi zelenjavne juhe in naravne sadne sokove - vse brez sladkorja ali soli.
Če je le mogoče, si privoščite veliko gibanja na svežem zraku, plavanje, kolesarjenje, zmeren tek ali hitro hojo, prav tako pa tudi prijetno in sproščujočo kopel ali tuš.
Vsekakor se boste morali z nečim zaposliti, pa ne s cigaretami, kavo in posedanjem pred televizorjem - vaše telo mora namreč v času posta polno delovati

Bodite aktivni
Prav tako morate v ta proces vključiti tudi svoje misli in zato niso odveč pozitivne afirmacije in pozitivna vizualizacija (predstavljajte si čimbolj realno, kako vaše telo izgublja odvečne snovi in kako se prenavljate in si ustvarite sliko o tem, kakšni bi radi bili oz. si predstavljajte sebe, kako ste fit).
Pojdite v naravo, ukvarjajte se s športom, pospravite stanovanje, pokosite travo, zaposlite se z umskim delom... videli boste, kako lahkoten in neobremenjen je lahko vaš um.
Lunin post resnično deluje
Postite se tako vsaj tri mesece (vsako polno in prazno luno) in opazili boste velikansko razliko. Prenovljeni boste in polni svežega elana, ob vsakem postu bodo tisti z odvečno težo izgubili 1-2 kg, vaše telo bo lepše oblikovano, spremenil se bo tudi vaš odnos do hrane. Sprejemali jo boste z več občutka in zato raje posegali po zdravih jedeh.
Pustite telesu, da vas vodi! Presenečeni boste nad tem, kako vaše telo prav dobro ve, kaj potrebuje in v kolikšni meri.
Koledar luninih men za to leto
Prazna Luna - Mlaj

29. januar 28. februar 29. marec 27. april27. maj 25. junij 25. julij 23. avgust22. september 22. oktober 20. november 20. december
Prvi krajec

6. januar 5. februar 6. marec 5. april 5. maj4. junij 3. julij 2. avgust 1. september30. september 29. oktober 28. november 27. december
Polna Luna - Scip

14. januar 13. februar 15. marec 13. april13. maj 11. junij 11. julij 9. avgust 7. september7. oktober 5. november 5. december
Zadnji krajec

22. januar 21. februar 22. marec 21. april20. maj 18. junij 17. julij 16. avgust14. september 14. oktober 12. november 12. december

Prazna Luna - Mlaj
Kako vpliva na nase razpolozenje
Luna se zadrzuje v istem znaku kot Sonce. Ta zdruzena energija nam daje veliko nove moci - zato smo nemirni, iscemo zabavo, vlece nas ven. Lazje zacnemo z novim delom, se lotimo novih projektov in stvari, ki smo jih ze dolgo odlagali. Dogovarjamo se za poslovne zmenke ali druzabne prireditve, lotimo se velikega ciscenja.
Vcasih se njuna zdruzena moc izrazi tudi negativno; skozi jezo, agresijo in celo krutost. Nasi instinkti so povecani, imamo vecji apetit. Obcutimo lahko tesnobo, depresijo ali samo nerazlozljivo nezadovoljstvo.
To je dobro obdobje za zacetek cesarkoli novega (tudi Luna zacenja svoj nov ciklus po nebu), saj se nam poti kar same odpirajo in vse peljejo le naprej.
Ko Luna raste - od prazne do polne Lune - je custveno obdobje, cas za duhovne, spiritualne in ljubezenske zadeve. V tem casu je tudi priporocljivo strizenje las.

Prvi krajec
Kako vpliva na nase razpolozenje
Ob prvem krajcu se zacnemo usmerjati proti spremembi, ki bi jo radi dosegli. Z vso mocjo se podajmo naprej, v realizacijo svojih nacrtov in ciljev. Zdaj smo v zagonu moci. Izkoristimo to energijo.
To je ugoden cas za investicije, izpeljavo nacrtov, organizacijo kaksnega dogodka, vse, kar bo resnicne rezultate sele prineslo.
Ne ustavimo pa se ob malenkostnih tezavah, ki se lahko pojavijo zaradi ne prevec harmonicnega aspekta med Luno in Soncem; postavljena sta namrec v kvadrat, zato se njuni energiji med sabo izzivata.
To je cas pozitivnega razmisljanja in jasnega namena.

Polna Luna - Scip
Kako vpliva na nase razpolozenje
Ob casu polne lune smo bolj obcutljivi, dojemljivi in cujeci. To je cas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plano, ko ne moremo delati drugace, kot je edino prav.
Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kazeta svoj pravi obraz. Zato mocno custvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozracju je spet vec energije (par dni pred scipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesrece, ljudje so razdrazljivi in zal je to tudi obdobje, ko lahko pricakujemo vec nasilja, umorov ipd. Zenska, ki ima mesecno perilo ob polni luni, krvavi mocneje, vec je (tudi prezgodnjih) porodov.
Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom - to ni primerno obdobje za nasprotovanje. Izogibajte se tudi kirurskim posegom in puljenju zob, ce je to seveda mogoce.
Ko Luna pada - od polne do prazne Lune - je cas za biznis in materialne zadeve.

Kako vpliva na nase razpolozenje
Luna zakljucuje svoj ciklus in vse posle je najbolje privesti do konca. Tudi za prekinitev partnerstva je zdaj pravi trenutek.
To je obdobje, ko tehtamo in ocenjujemo situacijo, pregledujemo storjeno, popravljamo napake in si na koncu vzamemo zasluzeni pocitek.
Zdaj se moramo umakniti in se pripraviti za nov ciklus.

Ni komentarjev: